Технологията на BitDefender отличена и от AV-Comparatives

  
Лидерът в ИТ-индустрията за Източна Европа
BitDefender, производител на антивирусен софтуер и решения за защита, получи най-висока оценка от AVComparatives (http://www.av-comparatives.org/). Отличието е за продукта BitDefender 9.5 Professional Plus от теста за Ретроспективно/Проактивно засичане, проведен през ноември 2006 г.
 
AVComparatives е независима тестваща институция. Анализира ефективността и надеждността на модула за проактивно засичане на непознати или мутирали зарази от 16 антивирусни продукта. Тестовете се провеждат четири пъти в годината и BitDefender постоянно получава оценка Advanced+.
 
Базирайки се в своето действие на технологията BHAVE, BitDefender 9.5 Professional Plus интегрира модули за защита от вируси, спайуеър, спам и firewall в един достъпен и разбираем за всички потребители продукт. Анти-вирусният и анти-спайуеър модулите осигуряват засичането и отстраняването на всякакъв тип вируси и спайуеър в застрашената среда.
 
BitDefenderзалага на технологията BHAVE, която е най-добре развитата в групата на антивирусните продукти по отношение на евристичното засичане. Разработена е на базата на уникалните виртуални и мултиплатформени методи за засичане. BitDefenderе единственият производител на софтуер за защита, който предлага този тип антивирусни инструменти за десктоп сървъри и сървър нива за платформите на Windows, Linux и FreeBDS. Предоставя проактивна защита срещу зарази в мрежата на всяко равнище.
 
„Реномираните бизнес издания публикуваха наскоро материали за това как Румъния бързо се превръща в държава, в която най-големите производители на компютърен софтуер търсят решения за защита за своите нужди” – казва Богдан Думитру, ИТ-експерт за BitDefender. „Гигантите в производството на софтуер избират BitDefender, защото нашите продукти многократно са доказали предимствата си в засичането и защитата от заплахи. Новополученият сертификат Advanced + от AVComparatives допълнително затвърждава факта, че не най-популярните производители са именно най-силните”.
 
Сега повече от 41 милиона потребители по света се доверяват на продуктите с марка BitDefender. Компанията предлага едни от най-ефективните решения за защита за частни клиенти и малкия и среден бизнес. Получава множество отличия за безупречната софтуерна защита на корпоративни и лични компютри. BitDefender предизвиква производителите в областта и предлага високо ефективни продукти срещу адекватна цена.
 
* Тестът с BitDefender 9.5 Professional Plus стартира през август 2006 г. Проактивната технология BHAVE беше подобрена и включена в продуктите на BitDefender 10-та версия, които вече са и на българския пазар.

Коментар