Екс-шефът на IBM у нас оглави Microsoft България

Microsoft и IBM може да са непримирими конкуренти на световната сцена, но ръководните постове в която и да е от двете компании изглежда са еднакво привлекателни за техните топ мениджъри.

Георги Ранделов, до неотдавна ръководител на офиса на IBM у нас, зае овакантения пост на генерален директор на Microsoft България. Мениджърът ще встъпи в длъжност от утре, 1 септември, съобщи пресцентърът на софтуерната компания.

Цялата професионална кариера на Ранделов е преминала в IBM. В далечната 1991 година той започва работа като продуктов мениджър в компания-партньор на IBM, след което следва 15-годишна международна кариера в IBM, като първо заема позицията генерален директор на IBM за България. През 2008 г. и 2009 г. отговаря за бизнес развитие на Стратегически проекти, Малък и среден бизнес във Великобритания, Швейцария, Германия, Скандинавските държави и Австрия.

В последните пет месеца, преди да се присъедини към Microsoft, Георги Ранделов се занимава с консултантска дейност, като работи с клиенти от различни сфери.

„Това, което ме привлича във възможността да работя за Microsoft, е богатото портфолио от продукти и услуги, осигурявайки добавена стойност на нашите клиенти”, казва новият генерален директор на Microsoft България.

Във фокуса на компанията сега са технологиите и услугите в облака. „В тази сфера Microsoft вижда огромен потенциал за растеж, като предлага решения, които покриват нуждите на целия бизнес спектър – от стартиращи компании, през малки и средни предприятия до големи корпорации“, заяви Георги Ранделов.

Той е завършил Международни икономически отношения в УНСС и Машинно инженерство в Техническия университет – София. Притежава магистърска степен по бизнес администрация от Henley Management College, Великобритания и е специализирал Investment Banking Institute New York, САЩ.

Ранделов наследява на поста генерален директор в Microsoft България напусналия в началото на юли Огнян Киряков. Компанията започна търсене на нов мениджър месец по-рано, без да съобщи причините за освобождаване на Киряков.

Коментар