HP извади данни срещу съвместимите консумативи

Оригиналните мастилници на HP осигуряват средно 34,7% повече отпечатани страници от тези на съвместимите марки и на веригите за пълнене на мастилници, които се предлагат в Европа, съобщи компанията, позововайки се на независимо проучване от QualityLogic.

Тествани са повече от 1000 мастилници и са сравнявани оригиналните консумативи на HP с девет добре познати европейски марки за съвместими/напълнени консумативи и вериги за пълнене на мастилници.

В теста за среден брой отпечатани страници оригиналните мастилници на HP са произвели 34,7% повече страници от съвместимите алтернативи, а в някои случаи с консумативите на HP са отпечатани до 350 страници повече от другите тествани мастилници.

При тестовете за надеждност, средният процент на повреди на съвместимите/напълнените консумативи е 15,7. За оригиналните мастилници на HP резултатът е само 1%.

Напълнените мастилници са показали различни дефекти, включително неравномерно нанасяне на цветовете, което не може да се оправи с изчистване на мастилницата; повредa в мастилницата, която спира процеса на печат; смесване на цветовете; значителни течове и разпадане по време на инсталацията.

В теста са включени общо 920 напълнени и 102 оригинални мастилници на HP. Използвани са общо 19 мастилници за моделите HP Deskjet 930 и 970, 11 мастилници за HP Deskjet 5650 и 15 за HP Deskjet 6940.

Коментар