Припламнаха искри между Apple и Facebook

Срещу Стив Джобс назрява опозиция в ИТ индустрията. Дали самият той провокира негативни настроения, или нервите на конкуренцията не издържат на успехите на Apple, но фактите са категорични – първо Adobe, после Nokia и Motorola, а от вчера и Google влязоха в пререкания с Джобс по различни поводи.

Ето че сега припламват искри на неразбирателство и с Facebook – най-голямата социална мрежа в света. Според AppleInsider.com, хората на Марк Цукерберг били недоволни, че новият музикален проект Ping на Apple приличал на Facebook.

Двете компании преговаряха за интеграция между техните социални мрежи. Очакваше се, например, потребителите на Ping да могат да канят приятели чрез Facebook. Уви, партньорството се разсъхва…

Apple не намери общ език с Facebook, а Стив Джобс нарече условията за партньорство „твърде обременителни”.

Представители на Facebook пък уверяват, че са готови да работят с всички компании, които се стремят да обединяват хората с помощта на нови услуги. В ръководството на 500-милионната социална мрежа обаче били много недоволни от факта, че оформлението на Ping прилича на някои места на Facebook.

Независимо от провала на преговорите с Facebook, Стив Джобс възлага големи надежди на Ping. Музикалната социална мрежа щяла да стане една от най-важните дейности на Apple.

Коментар