Предстои био и еко изложение в София

За първи път у нас ще се проведе международната изложба Bio & Eco Expo 2010. Под патронажа на Министерството на земеделието и храните, Международна федерация на движението за биологично земеделие и Европейската агенция по храните, изложението ще отвори врати за четири дни в НДК от 17 до 20 ноември 2010 г.

Целта е да се популяризират еко и биопродуктите, които в сравнение с конвенционалните са по-здравословни, по-вкусни, щадящи околната среда и биоразнообразието, съобщиха организаторите от Виа Експо и Българската търговско-промишлена палата.

Изложението ще даде възможност за директни контакти между производители, вносители и собственици на преработвателни предприятия, дистрибутори, складове на едро и дребно, дрогерии, аптеки, хранителни вериги, хотели, заведения, СПА центрове, земеделски производители и крайни клиенти.

Употребата на натурални и биопродукти е тясно свързана с последните международни тенденции за по-здравословен и екологичен начин на живот. Голям е интересът към участие в експото от страна на фирми за биологични храни, напитки, козметика, бебешки продукти, биоразградими опаковки и биоторове.

Производители, които се интересуват от сертифициращи услуги, ще имат възможност да получат директни отговори на въпроси от "Кю Сертификейшън" АД.

Повечето участници в изложбата имат позитивни очаквания за развитието на този сектор, отчитайки нарастването на търсенето в световен мащаб, както и силните ни позиции в износа на подобен род стоки.

Коментар