Излязоха нови антивируси на Kaspersky Lab

Kaspersky Lab обяви нови версии на своите основни продукти за индивидуални потребители – Internet Security 2011 и Anti-Virus 2011. В тях са заложени последни технологии за разкриване на заплахи и ускоряване на предотвратяването им, съобщиха от компанията.

Двата продукта предлагат проактивна защита в реално време чрез постоянен мониторинг на системата. Софтуерът защитава потребителите по време на онлайн навигирането, изолира всякакви възможно опасни интернет ресурси и предлага чиста, безопасна дигитална работна среда и без нежелани намеси.

Решенията обезпечават защита за всички видове данни и комуникации и не са необходими постоянни интервенции от страна на потребителите за ефективно функциониране.

Новата технология System Watcher мониторизира всички събития в системата – създаване и изменение на файлове, достъп и изменение на записаните в системата. Постоянният мониторинг разкрива всякакъв вид заплахи, както известните, така и новите, а повечето нежелани изменения, извършени от опасна програма, могат да бъдат възстановени с няколко клика на мишката.

Продуктите на Kaspersky Lab включват услуга за рейтинг на репутацията, което означава, че информациите за позната заплаха са получени в реално време без да е необходимо местно сканиране. Информацията идва от базите данни на Kaspersky Lab, които постоянно са актуализирани от експертите на компанията.

Двата продукта имат в своя състав системи за проактивна защита срещу новите неизвестни още заплахи. Те се основават на постоянното сканиране за разкриване на всякакви симптоми за заплаха, като модулите могат да бъдат актуализирани в случай на евентуално възникване на нова опасност, без да е необходимо цялостно преинсталиране.

Internet Security 2011 и Anti-Virus 2011 включват нова опция Kaspersky Gadget за бърз достъп до главните функционалности на продуктите. Gadget представя статуса на защитата на системата, улеснява сканирането на файл с един клик и лансира програми в Safe Run.

Абсолютно нова характеристика е възможността за използване на диска за инсталиране на продукта като „rescue disk”, включвайки широка гама улеснения за сканиране и третиране на заразен компютър, без да е необходим диск, съвместим с операционната система. Освен това друга важна нова функция e възможността да бъдат инсталирани продуктите на вече заразени машини, дори и с комплексни опасни програми, както например rootkit-ове, които се опитват да блокират инсталирането на антивирусни програми.

Kaspersky Internet Security 2011 включва и нови допълнителни функционалности за безопасно сърфиране в интернет. Решението предлага защита за програмите и данните и позволява извършване на проверки от страна на родителите на дейностите на своите деца в интернет. Модулът Safe Surf, уникален при продуктите Kaspersky Lab, предлага възможност за сканиране на всякаква интернет връзка и автоматично блокира достъпа до уеб сайтовете, съдържащи код или връзки към опасни програми.

Teхнологията „sandbox”, въведена с версията 2010, е подобрена. Модулът „Safe Run for Websites” позволява представяне на подозрителните уеб страници във виртуален браузър, докато както програмите, така и уеб сайтовете  могат сега да бъдат лансирани  в модула „Safe Run for Applications”. Двата модула обезпечават виртуални среди с ограничен достъп до ресурсите на системата. В новата си версия, опцията Safe Run for Applications ще създава отделен Safe Desktop за всички програми или за представяне на защитена програма.

Kaspersky Internet Security 2011 се възползва от значително подобрения модул Control Parental, проверяващ и ограничаващ достъпа на децата до сайтовете за социални мрежи, чат (Yahoo! Messenger, ICQ, MSN) и до специфични в системата програми. Също така, модулът може да контролира изтеглянето на файлове и прехвърлянето на лични данни.

Kaspersky Internet Security 2011 и Kaspersky Anti-Virus 2011 са изцяло съвместими с 32-битовите версии на операционните системи Microsoft – от XP до Windows 7. За системите с 64-битова архитектура някои модули, като например Safe Run, ще функционират с определени ограничения.

Едногодишен лиценз на Anti-Virus 2011 за 1 компютър струва $39,95, докато Internet Security 2011 се предлага за $59,95.

Коментар