ViewSonic MB-P702 – съчетава е-книга и плейър

Таблетите са може би най-коментираните устройства в последно време. На пазара се появяват най-различни продукти, съчетаващи множество функции – сърфиране в уеб, четене на е-книги, гледане на видео, фоторамка и др.

Компанията ViewSonic подготвя за пазара таблета MB-P702. Устройството предоставя 7-инчов течнокристален екран с резолюция 800×480 пиксела и с успех може да изпълнява функциите на е-четец и мултимедиен плейър.

В ролята си на четец на е-книги, MB-P702 поддържа формати PDF, TXT, EPUB и др. Освен това позволява въвеждане на ръкописни бележки в хода на четенето.

В качеството на плейър, MB-P702 поддържа формати MKV, AVI, WMV, MPG, MP4 и RMVB. Устройството възпроизвежда видео с висока резолюция до 1080p. Предвидена е и възможност за включване на външен дисплей през интерфейс HDMI.

Потребителите могат да прослушват аудио записи във формат MP3, WMA, APE и FLAC, както и да преглеждат статични изображения във формат JPEG, PNG, BMP и GIF. Липсва обаче възможност за свързване към интернет.

Подробна информация за MB-P702 още не е достъпна на сайта на производителя. В интернет обаче се появиха първи снимки  на устройстовото и информация за неговите възможности. Цената засега не е известна.

Коментар