Vivacom пусна иновационния Dell Streak

Новият таблет Dell Streak вече се предлага от оператора Vivacom на промоционална цена. Иновационното устройство, което съчетава функции на смартфон и таблет, беше представено за първи у нас миналата седмица от дистрибутора АСБИС, който държи ексклузивните права за разпространението му.

Dell Streak ще е достъпен в магазините на Vivacom от утре на цена 899.90 лв. с ДДС за 2-годишен договор с UniCall XL и 959.90 лв. с Net&Call Max. При нова активация с всеки тарифен план UniCall и Net&Call, таблетът може да бъде закупен и на изплащане за 44.90 лв. на месец за 24 месеца.

Streak разчита на процесор Qualcomm Snapdragon 1GHz и има 5" екран с резолюция 800х480 пиксела, който е защитен срещу надраскване и удари от стъклото Gorilla. Моделът използва платформата Android, а батерията е с капацитет 1530 mAh.

Устройството е дебело по-малко от 10 мм, тежи 220 грама и осигурява достъп до всички приложения в Android Market, както и до социалните мрежи. Широкият му екран е проектиран за оптимално използване на интернет, електронна поща и гледане на филми.

Streak включва GPS приемник, 512МВ RAM и 512МВ ROM памет, а за съхраняване на файлове са осигурени още 2GB вградена памет. Има и microSD слот за допълнителна памет, като в комплекта на устройството ще влиза карта с капацитет 16GB. Освен това таблетът има две камери – едната за видеоразговори, а другата с резолюция 5MP, автофокус и LED светкавица.

Пакетите UniCall, с които се предлага таблетът, включват часове, разпределени към всички мрежи в България.  В момента всеки нов клиент на тези пакети, който прехвърли номера си към мрежата на Vivacom от друг оператор, получава два пъти повече включени минути за два пъти по-нисък месечен абонамент. Това означава, че за цени между 5 и 35 лв. потребителят получава до 100 часа разговори и 100 MB мобилен интернет на месец към всички национални мрежи през първите три или шест месеца, в зависимост от срока на договора си.

Тарифните планове Net&Call са насочени предимно към потребителите, които използват смартфон и искат да имат максимален брой включени услуги за минимална месечна такса. Тарифната линия предлага до 1500 МВ за сърфиране в интернет без лимит на скоростта, свободни разговори в мобилната мрежа на Vivacom с до 3600 минути и 3600 SMS-а и допълнително още 60 минути – към всички останали национални телекоми. Това означава практически неограничено сърфиране в мрежата и неограничени разговори към оператора за цена от максимум 29.80 лв. на месец.

Коментар