Canon PowerShot SX30 IS – с невероятен, ултра зум

На пресконференция в Лондон Canon обяви новия си фотоапарат с ултра зум SX20 IS. Това е първото в света устройство с 35-кратно оптично увеличение, с диапазон на фокусното разстояние 24-840 мм.

SX30 IS предоставя ръчни режими на снимане, възможност за запис на HD видео и 2,7-инчов дисплей. Наличен е и порт за включване на външна камера.

Обективът е създаден по стандартите за качество на сменяемата оптика EF, а в неговата конструкция има елементи от нискодисперсно стъкло, използвано в оптовлакнестите системи.

Камерата на SX30 IS е оборудвана с най-мощния стабилизатор от всички модели на Canon, който позволява да се компенсира ефекта на треперещата ръка. Фокусирането на обектива е бързо и безшумно, благодарение на ултразвуковите мотори USM и VCL.

За удобство при работа с голям зум е предвидена функцията Zoom Framing Assist. Тя позволява бързо превключване между фокусните разстояния, като рамката се помества в зоната на увеличение, която фотографът е наблюдавал преди това – така става по-удобно снимането на движещи се обекти, бягащи от зоната на кадъра.

Canon PowerShot SX30 IS се очаква на пазара в началото на октомври. Препоръчителната цена, посочена от производителя, е $429.

Коментар