Cisco ще трансферира знания към българската икономика

ИТ гигантът Cisco Systems подписа днес меморандум за разбирателство с Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията. Документът предвижда взаимодействие по инициативи за повишаване на конкурентноспособността чрез възможностите на информационните и комуникационни технологии.


Министър Александър Цветков и изпълнителният директор на Cisco за ЦИЕ Дейл Милър подписаха меморандум за разбирателство

Заложените в меморандума цели са стъпка към повишаване на компетентността на държавната администрация в областта на информационните технологии, обявиха от МТИТС.

Ползването на добри световни практики и стандарти от служителите на българското правителство пък е предпоставка за по-бърза и качествена реализация на електронното управление, добави министър Александър Цветков.

В рамките на подписания меморандум, Cisco ще предостави образователни програми, насочени към развиване на предприемаческите способности и управленски умения. След успешния опит със "Сиско Мрежова Академия в България", компанията ще стартира "Сиско Институт за предприемачи”.

Основна цел на партньорството е трансфер на знания за повишаване на производителността и иновативността на българската икономика.

Коментар