Поканихме Боинг да приватизира ВМЗ Сопот

Министър Трайчо Трайков покани Боинг да приватизира ВМЗ Сопот. Това стана на среща с вицепрезидентите на Боинг и Моторола – Рик Гирсбак и Бренда Херолд – по време на посещението на Трайков в Чикаго.

Министърът представи потенциала за бизнес и инвестиции в България, както и политиките на правителството за ниски данъци, насърчаване на инвестициите, подкрепа за  иновациите и добро административно обслужване, съобщиха от Министерството на икономиката, енергитиката и туризма.

Подчертавайки добрите възможности, които страната ни предлага за аутсорсване на дейности, Трайков покани Боинг да проучи възможностите у нас и да се включи в приватизацията на ВМЗ Сопот.

Акцент в разговора с вицепрезидента на Моторола Бренда Херолд пък бяха перспективите за партньорство в мобилните комуникации, изграждането на цялостни системи за сигурност и умни мрежи (smart grid) в енергетиката.

Трайков заяви интереса на страната ни към развитие на умни мрежи и подкрепата на правителството за сътрудничество в тази област. Представители на Моторола ще посетят София, за да проучат възможностите за общи проекти.

Коментар