Висок ръст в бизнеса с компютри и мрежи отчете дистрибуторът Солитрон

Висок ръст в бизнеса с компютри и мрежи отчете Солитрон
Дистрибуторът преминава към клиентски ориентирана система на работа,поставя си цел да бъде номер едно през 2007 година
20/04/2006
34% ръст в продажбите за първото тримесечие на 2006 година спрямо същия период на м.г. обяви Солитрон – водещ български дистрибутор на ИТ продукти. Особено добри са резултатите в бизнеса с мрежово оборудване
(51%ръст) и с компютърни системи (25%ръст), стана ясно на традиционното парти с дилъри и партньори на компанията в х-л Центрум Форум, София.
Като цяло Солитрон Груп (включва фирмите Солитрон, Компютър Продъктс и Солитрейд) е реализирала 47% ръст на оборота през 2005 г. спрямо 2004. Това е с повече от 10% над средния ръст за ИТ пазара, по данни на агенцията за проучвания и анализи CBN. Солитрон е номер едно дистрибутор на мрежово оборудване, UPS и преносими компютри през 2005 г., според изследване на CBN сред дилърите на ИТ продукти.
2006-та е особено важна за Солитрон, тъй като от началото на годината във фирмата работи съвсем нова организация на търговската дейност. След внимателен анализ на търговските практики, Солитрон премина към изцяло клиентски ориентирана система на работа, което, според компанията, е една от най-важните стъпки в нейната история. В новия начин на работа са заложени два фундамента – индивидуален подход към всеки клиент с отчитане на спецификата му; и персонална отговорност на търговския експерт на Солитрон за развитие на бизнеса с даден клиент като цяло, а не само за определена марка продукти. Промяната доведе и до обединение на търговските екипи на Солитрон и Компютър Продъктс, така че цялата дейност сега се извършва под името Солитрон. Целта на компанията, управлявана от Петър Иванов, е да стане ИТ дистрибутор №1 през 2007 г.
По отношение на продуктовата гама, Солитрон ще продължи да се придържа към концепцията да предлага на клиентите си избор от различни марки конкурентни продукти, стана ясно още на дилърската среща. През2006 г. компанията сатана официален дистрибутор на още няколко производители на хардуер, сред които PatriotMemory (за DDRи FLASHпамети), Western Digital (твърди дискове) и NetGear(мрежови продукти за бизнес и развлечение). Очаква се скоро Солитрон да сключи договори с още двама водещи световни производители на компютърни компоненти, според информация от компанията. В момента Солитрон дистрибутира брендове като IBM/Lenovo, Acer, Fujitsu-Siemens Computers, Cisco, 3Com, Sony и др.

Коментар