Оптична мрежа ще осигури по-бърз домашен Интернет

Компанията NET IS SAT изгражда оптична градска мрежа, която ще осигури на домашните потребители високоскоростен достъп до Интернет. Услугата е позната в технологичните среди като fibre to the premises и се отличава с по-висока скорост от тази на LAN мрежите и неколкократно завишена устойчивост на връзката.
В момента мрежата обхваща части от жилищните комплекси Люлин и Дружба в столицата. През януари и февруари 2007 г. оптичното трасе ще покрие и част от югозападните райони на София, а до две години – и останалите райони на столицата, съобщиха от компанията.
Високоскоростната мрежа за пренос на данни е изцяло оптична и се изгражда под земята.
Паралелно с реализиране на проекта, NET IS SAT въвежда за първи път на пазара на Интернет услуги за домашни потребители възможност клиентът безплатно да тества връзката. Всеки, който има намерение да ползва услугата CityConnect, може в рамките на  24 часа да се увери във високата скорост на Интернет връзката и в нейната стабилност, поясниха от NET IS SAT.
В момента CityConnect се предлага в Дружба, Младост, Люлин, Редута, Бели брези, Овча купел, Дървеница и Надежда. Освен високоскоростния Интернет достъп, клиентите на CityConnect получават пакет от безплатен хостинг в размер на 50MB, безплатна пощенска кутия от 50МB и реален IP адрес.
Консултант по проекта за оптична градска мрежа е системният интегратор NET IS. За изграждане на мрежата NET IS SAT си партнира с DRAKA COMTEQ – водещ в света производител на оптични и медни кабели.

по темата: „Оптична мрежа ще осигури по-бърз домашен Интернет”

добавете коментар...

  1. ;)

    еми супер Цели Три безплатни работи;) А платените колко ще струват и за какво ще се плаща – цена;скорост?

Коментар