Jetico Personal Firewall пази от хакери и вируси

Персоналната защитна стена Jetico Personal Firewall позволява на потребителите да защитят компютрите си от хакерски атаки и зловреден софтуер в твърдия диск или оперативната памет.

Новата версия на JPF вече е платена, за разлика от първото издание на програмата. Прекратена е също поддръжката на Windows 9x. Тази защитна стена обаче си остава едно от най-надеждните персонални решения, с минимални изисквания към ресурсите.

Платеното издание на JPF предлага работа в режим на Windows услуга, който осигурява контрол и защита на по-ранен етап от старта на системата. Подобрени са механизмът за редактиране на правилата и издаването не предупреждения с възможност за индивидуална настройка на визуалното им представяне.

Защитата се осъществява на три нива:

– ниско – филтриране на мрежови пакети по протоколи, адреси и портове;

– по приложения – ограничаване на достъпа на определени приложения до зададени мрежови ресурси;

– по активност на приложенията – проследяване на пускането на други приложения в скрит прозорец, запис в паметта на други приложения и подобна подозрителна активност, която свидетелства за работа на вируси-троянци.

Пробна версия на програмата е достъпна за сваляне безплатно. Пълнофункционална версия на JPF за Windows струва 39,95 долара.

Даунлоуд: Jetico Personal Firewall

Коментар