Сирма Мобайл представя в Сан Франсиско своите iSIM базирани решения

Софтуерното подразделение Сирма Мобайл, което е част от Сирма Груп Холдинг, ще вземе участие в започващото днес световно телекомуникационно изложение CTIA Enterprise and Applications. Събитието ще се проведе през следващите три дни в Сан Франсиско и ще включва семинарна програма и изложбена част. Сирма Мобайл ще представи своето ноухау като разработчик на решения за платформата iSIM на американския телекомуникационен гигант Motorola. Тази технология представлява устройство с формата на нормална SIM карта, работещо като прокси между телефона и самата карта.

Сирма Мобайл е глобален партньор на Моторола за iSIM решения и притежава сериозен опит в сферата на SIM – базираните решения за родителски контрол и грижата за децата, мобилното банкиране и платежните системи, транспортния трафик, програмите за лоялност, сигурността и др. Натрупаната през последната година експертиза в работата със системи, базирани върху SIM картата, дава възможност на екипа на Сирма Мобайл да предложи на мобилните оператори и доставчиците на услуги по света специфични решения, напълно независими от мобилните операционни системи, както и от устройствата на потребителите. Българската компания е една от малкото в Европа с подобна експертиза в сферата на приложенията за SIM карти.

„Разнообразните iSIM базирани приложения, разработени от Сирма Мобайл, в съчетание с надеждността, която SIM картата дава, позволяват изпълняването на сложни и изискващи висока степен на сигурност задачи, като мобилни разплащания и банкови услуги. За много от тези приложения не е удачно да се реализират на ниво операионна система, защото при него сигурността е много по-ниска. На практика ние даваме възможност на операторите да стартират изключително бързо предлагането на нови услуги и да постигнат лесно пазарно проникване, тъй като много от приложенията работят дори на най-ниския клас телефони и липсват ограниченията в разпространението на модерните платформи за смартфони“ – посочва Момчил Зарев, ръководител на Сирма Мобайл.

Коментар