Logitech представи в София акцентите в продуктовото си портфолио

СОФИЯ, България – 5 октомври 2010 г. – На специално събитие в София, Logitech представи акцентите в своето продуктово портфолио за 2010 г. HD уеб камери, цветни аксесоари за лаптоп, устройства за повече комфорт при работа и развлечение с мобилния компютър и качествен звук навсякъде са сред приоритетите, които компанията следва при разработването на новите си продукти тази година.

Технологиите са за всички

Водещото послание на Logitech тази година е, че технологиите вече не са привилегия на специалистите. Те са част от живота на всеки от нас и ни помагат да работим, да се забавляваме и да общуваме по-пълноценно.

Още през 60-те години учените са разработвали машина, която да ни позволи да изпълняваме множество задачи много по-бързо, отколкото може да ги изпълнява един човек. Едва в края на 70-те години на миналия век в някои офиси се появяват компютри. В средата на 80-те години компютрите вече навлизат в домовете на хората и технологиите започват да стават част от живота ни.

В средата на 90-те години технологиите се развиха стремително и ни дадоха немислими до преди това възможности с идването на интернет. От тогава ние работим, играем, споделяме, общуваме и се свързваме чрез технологиите. Продуктите на Logitech имат за цел да направят това по-лесно, удобно и забавно.

Днес технологиите са неразделна част от живота ни всеки ден. С тях можете да слушате любима музика, да гледате филм и да направите какво ли още не само с едно кликване на мишката. Технологиите ни позволяват да работим, да играем, да общуваме и най-важното – помагат ни да се забавляваме! Вдъхновяват ни, радват ни и ни свързват с любимите ни хора.

Новите продукти, които Logitech създава, са отражение на всичко това.

Как ползваме лаптоп

Проучване на Logitech показа, че хората ползват лаптопа си на най-различни места. 70% от потребителите все още го ползват по традиционния начин – на маса или на бюро. 60% от хората обичат да седят с лаптопа на дивана, а 30% ползват лаптопа в леглото.

Лаптопът е с нас в много и различни ситуации, все по-често пътуваме с него или се местим от едно на друго място. Искаме обаче да имаме връзка където и да се намираме. Решението е миниатюрният приемник Logitech Unifying. Той беше представен за първи път миналата година, а вече има достатъчно съвместими с него мишки и клавиатури от всички ценови категории за максимален избор.  

С Logitech Unifying  отпадна нуждата да включвате и изключвате различни USB приемници за различните мишки и клавиатури. Всичките ви периферни устройства са готови за ползване и са свързани чрез един единствен приемник.

По-добър звук за лаптопа

Logitech знае, че хората винаги искат повече. Повече бас за музиката, по-дълбок и плътен звук за филмите – и като цяло по-качествено забавление с лаптопа.

С технологията за 360 градуса панорамен звук, Logitech осигурява качествено аудио, което можете да носите навсякъде със себе си. Новата категория колони на Logitech дава свобода на звука от вашия мобилен компютър. Трите нови модела колони за лаптоп, представени тази година – Z205, Z305 и Z515, са създадени да подхождат на ритъма ви на живот и да бъдат навсякъде с вас и вашия лаптоп.

Онлайн по всяко време на денонощието

На всеки от нас се е случвало да се увлече търсейки нещо в интернет, без да усети как минава времето и настъпва нощта. Докато чатим с приятели, довършваме блог пост или обновяваме информацията си във Facebook, неусетно се стъмва и започваме трудно да виждаме какво пишем на клавиатурата.

Средно 69% от хората ползват компютъра и пишат на клавиатурата вечер или нощем. Затова Logitech създаде клавиатура за нощно писане. Тя е безжична и ползва Unifying приемник, а подсветката й автоматично се включва когато доближите ръцете си до нея.

Fantasy Collection

Забавлението е мода, цвят и проява на собствен стил. Аксесоарите винаги са ни помагали да изразим себе си. Те символизират независимост, принадлежност към движение или кауза или просто нашия личен индивидуален стил.

Със своята нова цветна колекция аксесоари Fantasy Collection, Logitech доближава забавната страна на модата до вашия лаптоп, за да изберете това, което най-много ви подхожда от голямо разнообразие ярки цветове и уникални мотиви.

HD видео

Вече 24 часа в денонощието, всеки ден, всяка минута се качват видео клипове в YouTube, 2 милиарда клипа се гледат всеки ден и непрекъснато нараства броят на видео блогърите, които изразяват себе си чрез видео съдържание.  

Видео съдържанието вече няма нужда да бъде размазано, замъглено или тъмно.

Днес HD стремително навлиза в света на видео комуникациите. Новата линия HD уеб камери на Logitech прави high-definition видео записите, видео разговорите и споделянето възможно и достъпно за всички.  

И защото всеки детайл има значение, с новия софтуер Logitech Vid HD можете да общувате със семейство и приятели и да споделяте с тях важни моменти и мисли с кристално HD качество на образа.  

Harmony – достъпен контрол на домашните развлечения

Най-новото попълнение в линията универсални дистанционни Logitech Harmony е Harmony 300i. Скорошно проучване на Logitech показва, че повечето домакинства имат семпла система за домашни развлечения и че хората търсят изгодно решение как да контролират тези няколко устройства – обикновено телевизор, DVD и DVR. Новото универсално дистанционно от Logitech е с цена, еквивалентна на обикновените дистанционни, които контролират само по едно устройство. Но Harmony 300i дава много повече!

Harmony 300i контролира до 4 устройства, разпознава 250 000 устройства на повече от 5000 производители и може да сте сигурни, че вашите домашни устройства за развлечение са част от базата данни. Освен това, то има възможно най-лесния и опростен софтуер за универсално дистанционно.

Допълнителна мощност в компактен размер за iPhone и iPod

85% от собствениците на iPod или iPhone слушат музика на допълнителни външни колони и посочват мобилността, презареждащата се батерия и качеството на звука като трите най-важни характеристики за всички външни колони.

Новите колони за IPhone и iPod Logitech Rechargeable Speaker S715i отговарят на тези три изисквания:

– Тежат едва 667 грама и включеното калъфче ги прави удобни за ползване на път;

– Имат 8 говорители със специален дизайн за мощен и богат звук;

– Презареждащата се батерия издържа до 8 часа след пълно зареждане!

Коментар