iPad се продава по-бързо от iPhone

Таблетът iPad изпреварва iPhone по обем на продажби, сочат резултати за последното тримесечие, изнесени от eweek.com. Apple е пласирала 4,5 милиона броя от иновационния си продукт, който претендира да е четвъртата най-продавана категория в електрониката, отстъпвайки на телевизорите, смартфоните и ноутбуците.

Анализаторите все още гадаят ще може ли Apple да запази темпа на продажбите на iPad след излизане на пазара на таблети и от други производители. Скоро се очакват подобни устройства от играчи като Samsung, HP и RIM.

Партньорите на Microsoft също планират инвазия на пазара с таблети на базата на Windows. Ето защо мнозина анализатори са разколебани дали Apple ще успее да запази абсолютно доминиращата си към момента позиция при таблетите.

Според Bernstein Research, продажбите на iPad ще нараснат до 9 милиона броя през 2011 година. Същевременно Apple разработва второ поколение на своя таблет, който ще има 7-инчов екран и две камери. Моделът се очаква на пазара в края на тази или началото на следващата година.

Коментар