Поглъщане на Adobe от Microsoft било „нонсенс”

Слухът, че Microsoft води преговори за поглъщане на Adobe, разбуни ИТ индустрията и инвеститорите. Някои журналисти обаче определиха информацията, разпространена от Уол Стрийт Джърнъл, като „нонсенс".

„Инвеститорите и брокерите могат да спят спокойно. Microsoft и Adobe не водят преговори за поглъщане. Това е нонсенс”, пише популярният сайт allthingsdigital.com.

По-рано Уол Стрийт Джърнъл съобщи, че Стив Балмър се е срещнал с Шантану Нарайен в централата на Adobe и, че една от дискутираните теми е била именно сделка по поглъщане.

Ако действително имаше подобни преговори, те нямаше да се проведат по този начин, смятат от All Things Digital. Едва ли Балмър щеше да отиде в офиса на Adobe, за да предложи на Нарайен такава сделка. По-скоро CEO-тата на двете компании биха се срещнали на по-уединено място – например на борда на частен самолет или в някоя юридическа кантора.

Среща все пак е имало, на на нея са обсъждани въпроси, свързани с развитието на технологията Adobe Flash, която е бойкотирана от Apple.

Напоследък Apple е недолюбвана от ИТ индустрията, поради огромното влияние, което компанията от Купертино упражнява върху потребителските предпочитания с продукти като iPhone и iPad. Предполага се, че Microsoft и Adobe са обсъждали действия, които да ограничат влиянието на Apple.

Коментар