Анализатори виждат залеза на блоговете

Наскоро анализаторската компания Gartner прогнозира, че през 2007-ма броят на блоговете в уеб ще започне да намалява. Очаква се към края на следващата година да останат активни около 100 милиона блога, което въпреки тренда надолу е впечатляващо постижение на Интернет.
Според Gartner, досега около 200 милиона блогъри са прекратили своите уеб журнали. Разбира се, през това време са се появявали нови блогове, като за първи път от следващата година ще се наблюдава сериозно движение надолу.
Други анализатори, като Pund-IT Research, са още по-крайни в оценките си и смятат, че скоро блоговете ще изчезнат окончателно. Блоговете са странен феномен. Тяхната популярност е безспорна, но мястото им на пазара и сред клиентите не е ясно, посочват от Pund-IT Research.
Тематично, разнообразието от блогове е невероятно, а съдържанието им е ограничено единствено от въображението на техните автори. Що се отнася до влиянието им, някои политически блогове изиграха важна роля по време на избори. Все по-популярни стават и корпоративните блогове. Набират популярност и някои лични блогове, дискутиращи всевъзможни аспекти на живота.

Коментар