Xerox е лидер в управлението на печатни услуги, според IDC

Xerox продължава да бъде лидер в управлението на печатни услуги, потвърждава скорошен доклад на компанията за проучвания IDC, озаглавен „Прогноза и анализ на аутсорсинга на печатни услуги и управление на документи в САЩ и в световен мащаб”.

Проучването определя Xerox за водач в глобалния пазар на управление на печатни услуги въз основа на финансовите приходи от цял свят през 2009 г.

Докладът на IDC, който анализира доставчиците на печатни услуги в няколко сегмента, включително управление на печатни услуги и аутсорсинг на бизнес процеси, сочи, че общият световен приход от пазара за управление на печатни услуги е бил 7,78 милиарда долара през 2009 г., което представлява ръст от 8.1 процента. Xerox държи най-голям пазарен дял сред всички конкуренти с 48.5 процента.

„Мащабът на пазарния дял на Xerox може да се отдаде на техните усилия в разширяването на традиционното управление на печатни услуги в компаниите, включвайки не само офиса, но и поддръжка на ведомствени печатници и служители в движение,” каза Майкъл Орасин, мениджър проучвания в IDC.

Според IDC, управлението на печатни услуги позволява на компании от всякакъв мащаб да се съсредоточат върху инфраструктурните разходи, свързани с печата. Една добре изпълнена програма за управление на печатни услуги може да намали разходите с до 30 процента, да повиши производителността, да подпомогне спазването на регулаторните изисквания и да постигне устойчиво развитие чрез природосъобразен печатен процес.

Xerox предлага управление на печатни услуги за корпоративни цели, което обхваща всички елементи от печатната инфраструктура на една организация – от мрежата в офиса до ведомствения печатен център и виртуалното работно място. Solaris Health System от Едисън, САЩ, например, е успяла да намали инфраструктурните си ИТ разходи с повече от 20 процента в мрежата си от седем здравни заведения, ползвайки услугите на Ксерокс.

Huntington National Bank пък ще постигне значителни съкращения на разходите, използвайки управлението на печатни услуги за по-добър контрол на процесите печат, обмен и осъвременяване на документи в централата на банката, както и в повече от 600 клона. Huntington също така планира да внедри и услуги за управление на корпоративен печат на Xerox, така че виртуалната й работна сила ще бъде облагодетелствана от същата системна поддръжка, която е на лице в офиса.

Коментар