Vivacom и списание ТЕМА с конкурс за есе на тема „Всичко, което ни свързва”

София, 11 октомври 2010 г. – За „Всичко, което ни свързва” ще могат да пишат в разстояние на един месец всички студенти в държавните и частните университети в България, чуждите студенти които учат у нас, както и български студенти, които се обучават в чужбина. Конкурсът се организира от списание ТЕМА и VIVACOM, чието мото е в основата на задачата. Телекомът предоставя награден фонд от 10 000 лв., който ще бъде разпределен между авторите на трите най-силни есета, а десетте най-добри творби ще бъдат публикувани в десет поредни броя на списанието.

Есетата ще бъдат оценявани от петчленно жури, в което влизат писателят Георги Данаилов, главният редактор на сп. Тема Валери Запрянов, журналистът и писател Любен Дилов-син, писателката Кристин Димитрова и професорът от Софийския университет Валери Стефанов.

Инициативата се провежда в няколко етапа. Първият стартира на 10 октомври 2010 г. и ще продължи до 10 ноември 2010 г. В рамките на един месец участниците ще могат да прочетат регламента, да се регистрират и да изпратят своите есета на сайта http://temanews.com/index.php?p=ese. До 10 декември членовете на журито ще имат възможност да прочетат и да изберат десетте най-стойностни според тях творби. Авторите на първите три есета, събрали най-силни оценки, ще получат и VIVACOM-награди съответно в размер на 5000 лв., 3000 лв. и 2000 лв. и безплатни абонаменти от сп. Тема. Те ще бъдат раздадени на специална церемония в края на декември.

VIVACOM Fund e специалният социален фонд на телекома в сферата на образованието, здравеопазването, културата, спорта и активния диалог с българския бизнес. Идеята на фонда е да се обединят в едно всички общественозначими проекти и каузи на VIVACOM и да се даде пълна прозрачност относно сферите и начина, по който дружеството дава своя принос към българското общество.

Коментар