Възрастни хора четат с помощта на М-Тел

С помощта на М-Тел възрастните от дома за стари хора „Ганка и Георги Събчеви” в Априлци се сдобиха със специално помещение за социални контакти и четене на книги. Подкрепата на М-Тел е част от проекта „Ти не си сам”, който e адресиран към 100 възрастни жители в град Априлци – инвалиди първа група, самотни и социално слаби.

В новия кът за четене е разположена малка библиотека, която в бъдеще ще бъде обогатена с още нови заглавия. Благодарение на специална лампа с лупа възрастните хора с  влошено зрение вече ще могат по-лесно да четат.

Като част от социално-отговорната политика на М-Тел са и поредицата доброволчески тиймбилдинги, които служителите на компанията осъществяват в полза на обществото. Чрез тези инициативи се съчетава полезното с приятното – сплотяване на екипа и извършване на обществено полезен труд.

До този момент 318 служители на М-Тел и техните семейства са се включили в различни доброволчески инициативи и с труда си са облагородили 11 обекта. Сред тях са реновиране на местността Белата вода във Витоша, Гигински манастир, Дивотинският манастир „Св.Троица”, Борисова градина, 163-то ОУ „Черноризец Храбър” в София, Зоологическата градина в София,  Дом за деца „Олга Скобелева” в Пловдив, парк Ксилифор във Велико Търново,  Деца на Балканите и Дом за деца "Княгина Надежда" във Варна, парк Аязмото в Стара Загора и местността Конярника на Витоша.

При последната доброволческа акция на М-Тел за облагородяване на парк Аязмото в Стара Загора и местността Конярника на Витоша се включиха около 100 служители.  

Доброволческите инициативи с участието на служителите на М-Тел ще продължат и през следващите месеци.

Коментар