Terminator се изправя срещу iPhone

Motorola подготвя за пазара смартфон Terminator, който ще превъзхожда по производителност епълския iPhone. Това е поредният „убиец” на доминиращия продукт на Apple.

Моделът разчита на двуядрен чип Nvidia Tegra 2 с тактова честота 1 GHz и вградено графично ядро, способен да обработва много по-бързо 3D игри, в сравнение с едноядрените 1-гигахарцови чипове, съобщи pocketnow.com.

Предполага се, че Terminator ще работи под управление на мобилна операционна система Android OS 3.0 Gingerbread, която предлага разширени мултимедийни функции, вкл. за игри.

Очаква се Motorola да покаже Terminator през януари 2011 година на изложението CES в Лас Вегас. Смартфонът ще се продава от оператора Verizon.

Устройство с разширени мултимедийни функции подготвя за пазара и компанията Sony Ericsson. Моделът има QWERTY клавиатура с пълноценен джойстик и инструменти за управление, подобни на тези в геймърските конзоли.

Апаратът ще предложи 4-инчов сензорен екран с резолюция WVGA и 5-мегапикселона камера. Процесорът е Snapdragon с тактова честота 1 GHz. Засега не е известно кога моделът ще излезе на пазара.

Коментар