Стив Балмър: Предлагаме повече от Apple

Шефът на Microsoft Стив Балмър за пореден път защити имиджа на марката, правейки сравнение с конкурента Apple. CEO-то на софтуерния гигант е убеден, че Microsoft е по-ценена в света от компанията на Стив Джобс.

Разработчиците асоциират Microsoft с високо качество и ниво на партньорство, казва Балмър, цитиран от appleinsider.com. Доверието на потребителите към компанията и широкият асортимент от смартфони с Windows Phone 7 ще помогнат за популяризиране на новите устройства, смята CEO-то.

„Ние предлагаме повече от Apple. Фактически в света на Apple въобще няма избор. Ако не съответства на минимални стандарти, брандът не значи нищо за потребителите", казва главният изпълнителен директор на Microsoft.

Що се отнася до таблетите, Балмър признава, че iPad е разпространен повече, отколкото на него би му се искало. Шефът на Microsoft обещава множество таблети с Windows 7 през коледния сезон. Надеждите на компанията са свързани с интелския процесор Oak Trail.

В понеделник Microsoft представи официално новата си мобилна операционна система Windows Phone 7. Стив Балмър показа в Ню Йорк десетина устройства под нейно управление от различни производители, които скоро ще се появят на пазарите в Европа, САЩ и по целия свят.

Коментар