AMD обеща мощен чип за таблети

AMD ще атакува перспективния пазар на таблети. Компанията разработва чип с акцент върху графичните възможности, съобщи CEO-то Дирк Мейер, цитиран от CNET News. В следващите години AMD ще пусне диференцирани предложения за пазара на таблети с добра графика и видео технология.

Според Мейер, таблетът трябва да има оптимално не повече от 2-3 вата разсейвана мощност, което е над половината от мощността на нетбуците. Мейер очаква производителите да използват компоненти, проектирани за нетбуци, в таблет компютрите.

CEO-то на AMD прогнозира появата на таблети в различни форм фактори. В момента най-популярен е епълският iPad, който работи с фирмения процесор A4. Intel, конкурентът на AMD, лансира процесора Oak Trail Atom за пазара на таблети.

Междувременно, AMD обяви финансови резултати за третото тримесечие, които са по-добри от очакваните. Приходите на компанията възлизат на $1.62 млрд., което е 16% ръст спрямо същия период на миналата година.

Компанията отчете чиста загуба от $118 млн., или 17 цента на акция. Не-GAAP печалбата е 15 цента на акция, докато Уол Стрийт очакваше печалба от 6 цента на акция при приходи $1.61 милиарда.

Коментар