Тийнейджърите пишат средно по 6 SMS-а на час

Когато става дума за писане на текстови съобщения по телефона, ясно е, че никой не може да се мери с тийнейджърите. Оказва се обаче, че в днешно време средният тийнейджър обменя повече от шест текстови съобщения на час през целия ден, според ново проучване.

От Nielsen са направили изследване сред над 60 000 безжични абонати, в частност и тийнейджъри, и са установили, че един тийнейджър изпраща и получава средно 3229 текстови съобщения на месец. Младите хора на възраст 18-24 постигат едва наполовина на това.

От изследователската агенция са установили още, че момичетата изпращат и получават много повече SMS-и от момчетата – разликата е с около една трета.

В същото време броят на минутите разговор по телефона стават се по-малко при тийнейджърите. В това отношение изводите на Nielsen са направо забавни – всички други възрастови групи, освен тийнейджърите, говорят повече по телефона от младежите на 13-17.

Що се касае до причините за тази разлика, отговорите на тийн-респондентите са “разтърсващи”: 22% от тийнейджърите в проучването казват, че намират изпращането на SMS съобщения за “по-лесно” от говворенето, а 20 процента казват, че писането на съобщенията е “по-бързо", отколкото говоренето…

Коментар