Cyberoam ни пази от бивши служители, кражби и кибер атаки

Cyberoam обяви разширяването на своята гама от Wi-Fi  решения за сигурност, с пускането на два нови продукта – CR25wi и CR35wi. Тези устройства имат вграден wireless access point, който поддържа 802.11 n/b/g standards, с възможност до осем виртуални точки за достъп. 

Повечето корпоративни Wi-Fi мрежи остават достъпни за бивши служители, които пазят кода за достъп и след напускането си. В мрежата ни се „разхождат” гости и други потребители, привилегия, която може лесно да бъде използвана за кражба на информация, разпространение на зловреден софтуер и кибератаки.

Безжичните решения за сигурност на Cyberoam могат да предотвратят този сценарий, позволявайки на администраторите да получат ясна престава за  дейността в мрежата на крайните потребители чрез патентована технология Layer 8.

„С Layer 8 технологията, Cyberoam предоставя на администратора възможност да прилага настоящите корпоративни политики като ги обвърже с идентичността на всеки потребител. Могат да следят и трафика и работещите приложения към и извън мрежата не само по IP адреси. Дава се възможност да се приложат политики за конкретен служител или група от служители“ – казва Абхилаж Совине, VP-Product Management, Cyberoam.

Безжичните решения за сигурност на Cyberoam могат да предотвратят кражба на информация, разпространение на зловреден софтуер и кибератаки. Чрез контрол на достъпа над специфични интернет ресурси на конкретни потребители и служители, допълнително се редуцира излишния трафик, ускорява се интернет връзката и се увеличава производителността.

Коментар