Microsoft атакува OpenOffice с видеоклип

Видеоклип на сайта на Microsoft атакува конкурентния пакет с отворен код OpenOffice.org. Озаглавен „A Few Perspectives on OpenOffice.org”, клипът показва отзиви на клиенти, които са преминали към Microsoft Office след неудачен опит с OpenOffice.org.

Потребителите могат да видят видеото, след като инсталират плъгин за Silverlight – фирмената технология на Microsoft, алтернатива на Adobe Flash. Клипът е достъпен и в YouTube.

Със средствата на компютърната анимация, в клипа са представени мненията на 15 потребители, от които 14 са разочаровани от OpenOffice.org. В крайна сметка те се връщат към Microsoft Office, след като първоначално са се отказали, за да пестят.

Потребителите се жалват, че OpenOffice.org не им позволява да спестят средства от бюджета, а дори в дългосрочна перспектива им излиза по-скъп от пакета на Microsoft, поради сериозната ангажираност на ИТ персонала и разходите за поддръжка.

Посочват се също проблеми със съвместимостта, по-ниска производителност и намалена ефективност. Всичко това е довело до много голямо разочарование от OpenOffice.org.

Проучване на arstechnica.com установява, че във видеоклипа са използвани цитати от отделни статии и доклади, публикувани в последните четири години. Повечето от тези материали се намират на сайта на Microsoft.

Коментари по темата: „Microsoft атакува OpenOffice с видеоклип”

добавете коментар...

  1. Стига

    То оставаше и да го охвалят.
    Голям майтап

Коментар