С ябълка в ръка М-Тел отбелязва личен Ден на здравето

За първи път М-Тел отпразнува собствен Ден на здравето. Датата е 15 октомври, а „eдна ябълка на ден, пази доктора далеч от мен” е мотото, с което служителите посрещнаха здравния ден на мобилния оператор.

Въпреки че международният ден на здравето е 7 април, телекомът избра датата 15 октомври, за да отбележи своя ден на здравето, защото това е месецът, в който са концентрирани най-много дни, свързани със здравето: 10 октомври – Световен ден на психичното здраве, 14 октомври – Световен ден на спирометрията, 16 октомври – Световен ден на храните, 19 октомври – Ден на българския лекар и 20 октомври – Световен ден за борба с остеропорозата.

Трима здравни експерти изнесоха лекции по избрани от служителите теми за здравословното хранене, здравето и спорта, холестерола, инсулиновата резистентност и интерпретацията на кръвни резултати. През целия ден лекарският кабинет на телекома посрещаше служителите, които желаят да си направят изследване на капацитета на белите  дробове.

В края на Деня на здравето на М-Тел, служителите на компанията премериха сили в няколко спортни дисциплини. За целта мобилният оператор организира вътрешни турнири по баскетбол, волейбол и тенис на маса.

Мобилтел е социално отговорна компания, която освен за своите клиенти, околната среда и обществото се грижи и за своите служители. Целта на М-Тел е тазгодишният Ден на здравето да се превърне в традиция.

Коментар