Медицинският бизнес търси комфортно лечение

Медицинският бизнес навлиза в нова територия. Това е комфортното лечение, съпътствано от по-малко болки и неудобства за пациента, благодарение на новите технологии и продукти, заяви главният директор на Международен панаир Пловдив Иван Соколов при откриване на изложението „Медикус, Денто, Галения 2010“.

Много нови медицински технологии са експонирани по щандовете на панаира. Компании от Европа, Азия и САЩ показват свои продукти на изложението, сред които 18 новости – 5 световни, 2 европейски и 11 за българския пазар, съобщиха от панаира.

Организаторите са поставили и сериозен акцент върху здравния мениджмънт. Според кмета на Пловдив Славчо Атанасов, при  тежката финансова ситуация в здравеопазването това може да бъде алтернативен източник на добри решения и практики.

„Кризата се отразява и на нашия бранш, но ние правим всичко възможно да задържим на пазара най-качествените продукти, за да не се понижава нивото на лечение”, коментира Маргарита Тотева от от Асоциацията на денталните дилъри в България. Според нея  голяма част от денталните кабинети и клиники у нас са на европейско ниво. Това показала проверката на място на кандидатите в националния конкурс „Мениджър на дентална практика“, който се провежда за втори път, а финалът ще е на 22 октомври в панаира.

Българските стоматолози се стремят да въвеждат най-модерните методи, заяви д-р Нелия Михайлова, зам.-председател на Асоциацията на денталните мениджъри в България. Тя посочи като интересен пример кабинет в село Црънча, където лекарката използва аромотерапия и музика, за да се чувстват пациентите по-спокойни и да не се страхуват от манипулациите. Това също е част от добрия мениджмънт, подчерта д-р Михайлова.

Нов акцент на „Медикус, Денто, Галения“ е обогатяването на стоматологията – тя вече мисли не само за лечението, но в много голяма степен и за естетиката, коментира Иван Соколов. За първи път на изложението Българската академия по естетична стоматология ще проведе свой конгрес, посветен на дизайна на усмивката, както го определят организаторите. На него ще гостува като лектор и едно от светилата на естетичната стоматология в света – професор Роналд Голдщайн.

„Медикус, Денто, Галения 2010“ се провежда в палата 11 на националния изложбен център, а достъпът за специалисти е безплатен след регистрация.

Коментар