AMD пусна следващо поколение видеокарти

AMD обяви нова серия графични продукти Radeon HD 6800, проектирани за геймъри и на цени, започващи от $179. “Днес представяме най-добрите според нас графични карти”, каза Мат Скинър, корпоративен вицепрезидент и управител на поделението за графични процесори на AMD.

Radeon HD 6800 са второто поколение на AMD с DirectX 11 съвместимост, като предлагат над 30% по-добра производителност в сравнение с конкурентните продукти в техния клас и още по-бърза теселация за по-реалистични изживявания в игрите, твърди компанията. Архитектурата на новите продукти и напредъкът в управлението на енергията осигуряват и най-добрата в класа енергийна ефективност, подчертаха от AMD.

Картите от серията Radeon 6800 предлагат подобрено качество на картината, с изцяло нов морфологичен анти-алиасинг съвместим с DirectX 9, DirectX 10, или DirectX 11 приложения и подобрени анизотропни филтри.

DirectX11 бързо стана новият стандарт за РС игрите. Мнозинството от разработчиците на игри избраха Radeon картите като развойна платформа за DirectX 11 игри и това партньорство продължава и в момента.

Моделите Radeon HD 6800 първи в индустрията поддържат както DisplayPort 1.2, така и HDMI 1.4a, с разширени опции за многомониторни конфигурации, избор на дисплеите и нови аудио характеристики с DisplayPort. Картите поддържат технологията за многомониторна работа AMD Eyefinity, с голям избор при конфигурацията и съвместимостта на дисплеите. Над 45 заглавия на игри са валидирани за AMD Eyefinity или са „AMD Eyefinity-ready”, а стотици други са AMD Eyefinity-съвместими.

С новата серия карти AMD представя технологията HD3D – резултат от отворената 3D инициатива за стерео 3D игри и филми. AMD  поддържа над 400 заглавия чрез своите партньори, а отвореният подход на AMD към 3D екосистемата насърчава най-широк избор от 3D решения на достъпна цена.

Технологията AMD Accelerated Parallel Processing (APP) осигурява нови характеристики и подобрена производителност. Подобрено е и качеството на видео-изображението чрез  Unified Video Decoder 3 (UVD), който позволява възможно най-добро гледане на Blu-ray 3D филми, други HD видео формати и онлайн видео, с усъвършенстван динамичен контраст, цветови корекции и др.

Серията Radeon HD 6800 напълно поддържа индустриалните стандарти DirectCompute и OpenCL, осигурявайки съвместимост с богато разнообразие от приложения.

Видеокартите AMD Radeon HD 6800 вече са достъпни за покупка от електронните магазини по цял свят. Серията се поддържа от големите производители на видеокарти като Asus, Club 3D, Diamond Multimedia, Force3D, Gigabyte, HIS, MSI, PowerColor, Sapphire Technology, VisionTek и XFX.

Коментар