Windows Phone 7 за първи път в България с М-Тел и LG

М-Тел е първият мобилен оператор в България, който дни след световната премиера на най-новата и дългоочаквана платформа на Microsoft – Windows Phone 7 я предлага на своите клиенти в комбинация с първия телефон у нас, който поддържа функционалностите й  – LG Optimus 7. М-Тел, Microsoft и LG направиха официално представяне на двата продукта с интерактивни демонстрации на живо. Windows Phone 7 е различна платформа, която събира най-важните характеристики, необходими за динамичното ежедневие на всеки един потребител. Намира нужната информация и я предоставя бързо и навреме, по лесен за възприемане начин. Комбинира прости ежедневни задачи, свързани с електронната поща или дейности като заснемането и споделянето на снимки, така че потребителят може да прави повече неща с по-малко стъпки.

Модерният LG Optimus 7 разполага с 3.8-инчов екран, 5-мегапикселова камера с HD видеозапис и опция за 360-градусови панорамни снимки и 16 гигабайта вградена памет. Освен с отличните си характеристики, LG Optimus 7 се отличава и с уникали приложения, които корейската фирма е разработила в услуга на своите клиенти. Едно от тях е ScanSearch –  с него потребителят има директен достъп до информация за шопинг, ресторанти, забавления и банкови услуги в реално време. Работи много лесно – достатъчно е например телефонът да бъде насочен към небето и директно се получава актуалната прогноза за времето. LG Voice-to-Text приложението конвертира гласа в текст за удобно публикуване във Facebook и Twitter. Play To пък позволява безжично и бързо споделяне на снимки, видео и музика чрез DLNA технология.

Скоро телефонът ще може да бъде закупен в магазините на М-Тел само срещу 29,90 лева на месец при сключване на двугодишен договор, с пакетите M-Tel Surf или M-Tel Surf&Talk.

„С представянето на Windows Phone 7 и LG Optimus 7 от М-Тел в България, компанията ни за пореден път доказа, че е иновационният телеком лидер на пазара”, каза Евгени Каракановски, директор "Телекомуникационни решения и продукти" в телекома. Той представи развитието на пазара на смартфони в страната и приноса на М-Тел за все по-нарастващата им употреба.

„Windows Phone 7 е важна стъпка за Майкрософт”, каза Георги Ранделов – генерален директор Майкрософт България. Той добави още: „Според проучване, 70% от потребителите искат да имат телефон, който еднакво добре да им служи за работа и забавление. Водени от този принцип, създадохме Windows Phone 7 – устройство, което да събира на едно място всичко, което е важно за динамичния живот днес – връзката с офиса (електронната поща), контактът с приятели в социалните мрежи, заснемането и споделянето на снимки и видео, игрите, слушането на музика и т.н.”.

„LG Optimus 7 има потенциал да се превърне в един от хитовете на постоянно растящия пазар на смартфони в България. В момента по наши данни 7% от всички продадени мобилни телефони у нас са именно смартфони, но като стойност делът на тези устройства е 25%. Очакванията ни са той да надхвърли 35% до края на 2011 г.”, обясни Иван Иванов, управляващ директор на LG Electronics за България.

Коментар