Adobe отрече, че ще се продава

Adobe ще продължи да се развива като самостоятелна компания, твърди CEO-то Шантану Нарайен пред немски вестник. Изявлението разсейва скорошни слухове, че софтуерният разработчик е цел за поглъщане на Microsoft.

Перспективите за растеж на Adobe са много добри и нашият фокус е да уловим тези възможности като независима компания, казва Нарайен пред германското издание на Файненшъл Таймс.

Акциите на Adobe поскъпнаха рязко по-рано този месец, когато Ню Йорк Таймс съобщи, че компанията е цел на Microsoft. В края на миналата седмица ценните книжа на Adobe все още се търгуваха с 10 цента по-скъпо, отколкото преди публикацията в Ню Йорк Таймс.

Според разпространената информация, CEO-то на Microsft Стив Балмър е имал тайна среща с Шантану Нарайен в централата на Adobe в Сан Франциско. Твърдеше се, че тогава е обсъждана и евентуална сделка между двете компании.

Пред немския Файненшъл Таймс обаче Нарайен посочва, че Adobe често разговаря с големите ИТ компании, за да осигури съвместимостта на своите продукти с всички типове хардуер и операционни системи, вкл. Windows.

Коментар