Next 2 – таблет за четене на е-книги

Next2 на компанията E Fun е поредният таблет на пазара, който ще разчита на ниска цена, за да привлече потребители. Основното предназначение на 200-доларовото устройство е за четене на е-книги.

Моделът предоставя течнокристален екран с диагонал 7 инча и резолюция 800х480 пиксела. Работи под управление на операционна система Android. Производителят набляга на лекотата на използване на устройството и достъпната цена.

Конфигурацията включва безжичен модул Wi-Fi и флаш памет 2 GB, която може да се разширява с карти SD и MMC. Заедно с таблета потребителите получават зарядно, USB кабел и калъф.

Освен за четене на е-книги Next2 може да се използва за сърфиране в интернет, електронна поща, гледане на видео и слушане на музика. В паметта на таблета са записани предварително видео, музика и 25 електронни книги.

Потребителите могат да купуват нови е-книги с помощта на приложението Borders eBook Store, което осигурява достъп до онлайн каталог с над милион заглавия.

Продажбите на Next2 започват през декември. Препоръчителната крайна цена на таблета, посочена в сайта на E Fun, е 200 долара.

Коментар