ShareCenter Pulse управлява цифрово съдържание

D-Link разширява портфолиото си от NAS предложения с нов модел от серията “ShareCenter”. Устройството Pulse DNS-320 предлага повече мрежова памет и функции отвъд традиционната представа за резервиране на информацията, съобщиха от компанията.

Pulse DNS-320 е разработено с вградена поддръжка на два твърди диска и възможност за стрийминг в реално време на документи и цифрово съдържание като снимки, видео и музика. Данните се съхраняват централизирано и могат да бъдат ползвани от оторизираните потребители от всяка една точка на мрежата.

Осигурен е и достъп до информацията директно от интернет през уеб файлов сървър. Съдържанието, съхранявано на DNS-320, се резервира и защитава автоматично.

Този модел на D-Link е насочен към крайните потребители и малки компании с до 10 служители. Към серията “ShareCenter” в бъдеще ще бъдат добавяни и нови предложения – от лесни за ползване устройства за цифровия дом до професионални решения за сложни корпоративни среди.

ShareCenter Pulse разполага с портове 10/100/1000 Mbps Gigabit Ethernet и USB 2.0, поддържа два SATA диска с максимален капацитет от 4 терабайта и е съвместимо с Windows, Linux и MacOS операционни системи.

В сравнение с предишните модели, новото устройство предлага по-бърз процесор, повече оперативна памет и подобрена цялостна производителност. Само за секунди то може да стартира възпроизвеждане в реално време на цифрова информация като снимки или музикални видео клипове към съвместими крайни устройства, благодарение на вградения UPnP AV медия сървър; при това без нуждата от настолен или преносим компютър.

DNS-320 позволява и едновременна работа от няколко потребителя върху документи и мултимедийни файлове. Така всички оторизирани потребители, като членовете на семейството и приятели, могат да записват, управляват и разглеждат съдържанието по всяко време.

Вграденият уеб файлов сървър дава възможност за лесна обмяна на данни през интернет – файлове, публикувани в мрежата, могат да бъдат свързани директно с потребителския компютър чрез въвеждане единствено на потребителско име и парола.

Софтуерът Easy Search Utility автоматично открива и свързва устройството в мрежата. Към потребителския пакет е приложен и софтуер за резервиране, който може да бъде използван за специфично архивиране – ръчно, продължаващо във времето или стартиращо в определени моменти.

Коментар