Energy Multimedia Color Book – цветен е-четец

На пазара за четци на е-книги има два основни типа устройства. Едните ползват монохромен дисплей E-Ink, а другите имат цветни екрани. Към втората категория спада новият модел Energy Multimedia Color Book, който вече е достъпен на европейския пазар.

Устройството предоставя 5-инчов течнокристален екран с резолюция 800×480 пиксела. Малката инерционност на дисплея е подтикнала производителя Energy Sistem да добави възможности за показване на динамични изображения.

Color Book може да показва, например, видеозаписи. Недостатък на устройството обаче е липсата на Wi-Fi свързаност и уеб браузър.

Е-четецът е снабдан с 2, 4 или 8 GB флаш памет и е достъпен в няколко цветови варианта – бял, тъмно сив, червен и син. Вградената памет може да се разширява с помощта на microSD карти.

Цените на различните модели варират в зависимост от обема на паметта и цвета. Бял Color Book с 4 GB струва 123 евро, а тъмносивият модел с 8 GB се продава за 135 евро. Модификациите в червено и синьо включват 2 GB памет и струват 129 евро.

 

Коментар