Виртуализацията е основен етап при прехода към частни облаци

Виртуализацията ще стане главен етап при прехода на компаниите към частни облачни инфраструктури. Технологиите за сигурност трябва да се развият така, че да помогнат на организациите да преминат от виртуализирани центрове за данни към частни облаци, смятат анализатори от Гартнър.

В този процес няма да се налага промяна на базовите принципи на информационна сигурност, а ще се променят само начините за нейната организация. В частност, към края на 2015 година 40% от решенията за сигурност ще бъдат виртуализирани, докато през настоящата година такива са само 5%, отбелязва Гартнър.

За повечето компании виртуализацията ще стане основен етап при прехода към използване на частни облачни инфраструктури. Този преход трябва да се извършва с отчитане на проблемите със сигурността, препоръчват експертите на анализаторската компания.

В бъдеще ИТ сигурността ще бъде вграждана в инфраструктурата, но ще остане възможността тя да се настройва самостоятелно. Подобни решения ще се разработват като набор от услуги, всяко от които ще може да се ползва по необходимост.

Коментар