AVG настъпва в мобилната сигурност

AVG Technologies, разработчик на най-популярния безплатен софтуер за сигурност, придобива базираната в Тел Авив компания DroidSecurity, която е пионер в облачната сигурност за мобилни устройства.

Сделката ще позволи на екипа за мобилни решения на AVG да разшири предложенията си за сигурност и да достигне до 110-те милиона частни потребители и фирми в над 170 държави на непрекъснато растящия пазар за мобилна сигурност, съобщи партньорът на AVG в България – Бизнес Софтуер Дистрибутор.

DroidSecurity е единствената по рода си компания, фокусирана върху защитата на смартфони, таблети и други устройства, работещи с операционна система Android на Google.

През октомври 2010 приложението за мобилна сигурност на DroidSecurity надмина 4,5 милиона изтегляния и това го направи най-популярното приложение за сигурност за платформата Android. Това постижение потвърждава тенденцията на изключително силно търсене на мобилна сигурност от потребителите.

“Потенциалът, който съществува в мобилното пространство е изключителен, и ние предричаме, че устройства като смартфоните ще преобладават над PC-тата през 2012”, казва Джей Ар Смит, главен изпълнителен директор на AVG.

Търсенето на смартфони Android и приложения за тях продължава да расте с изумителни темпове. Според скорошно проучване на NPD Group, операционната система Android вече се е устремила към първото място на пазара в САЩ.

Броят на приложенията за Android също се очаква да нараснe значително, след като Google започна да насърчава разработките, например чрез приложението App Inventor, което дава възможност на всеки потребител без опит да създава програми за мобилната платформа.

От всички над 100 000 приложения достъпни в Android Market, безплатният антивирусен продукт DroidSecurity редовно се класира в 50-те най-известни приложения. Според изчисленията на компанията, над 4,5 милиона мобилни устройства с Android са изтеглили и инсталирали DroidSecurity.

След приключване на прехвърлянето, DroidSecurity ще стане изцяло собственост на AVG, но ще продължи да бъде с централа в Тел Авив, Израел. Главният изпълнителен директор и съосновател Еран Пфефер ще стане главен мениджър на екипа за решения за мобилна сигурност на AVG.

Коментар