Изложението на БАИТ в нов формат

Заглъхналото в последните години изложение БАИТ Експо ще се проведе отново тази година, в нов формат и с ново име – “BAIT Week 2.10 – IT седмицата на България”. Ново е и мястото на изявата – в столичния х-л Шератон, вместо в Международния изложбен център. Форумът, под патронажа на министър-председателя Бойко Борисов, ще се проведе от 29 ноември до 1 декември.

"Най-голямата браншова асоциация с 15-годишна история в България пое естествената си лидерска роля за е- трансформирането на българската политика, управление и бизнес и хармонизиране с Цифровия дневен ред на Европа", обявиха организаторите от "АСК реклама и ПР обслужване" ООД – компанията, с чието име се свързат най-добрите години на БАИТ Експо.

Предвидени са няколко ключови дискусии по време на форума. “Цифровият дневен ред на България 2020” е топ събитието, на което политици, министри, бизнесмени и общественици ще споделят своята визия за цифрова България през 2020 година и пътя към постигането на тази цел.

“Информационна сигурност: Пресечната точка на държава, бизнес и НПО” е първата конференция, организирана от Главна дирекция “Борба с организираната престъпност” на ГДБОП-МВР и БАИТ, като в нея ще вземат участие водещи експерти по киберпрестъпления от България, САЩ и Европа.

Конференциите “ПЧП за ИКТ проекти в България – разковниче във време на криза”, “Диалогът за е-управление в България. Минало, настояще и бъдеще”, “Е-Детство: Методики за изследване и законодателна рамка за закрила на децата в онлайн среда”, както и семинарът “Конкурентоспособност чрез иновации на експортно ориентирани IT фирми” са другите събития, които следва да намерят пресечната точка в действията на държавата, бизнеса и неправителствения сектор.

Амбицията на организаторите е „IT седмицата на България” да постави началото на постоянен и конструктивен “Диалог на равните” и чрез сблъсък на идеи да се намерят решения на актуалните проблеми и работещи формули за развитието на държавата, обществото и бизнеса.

Коментар