Унищожиха над 3000 пиратски диска

Над 3000 пиратски диска унищожиха вчера антимафиоти от териториално звено „БОП” в Смолян, в присъствието на специален агент от ФБР. Нелегалните оптични носители са били иззети при специализирани полицейски операции, насочени към пресичане на престъпленията срещу интелектуалната собственост в областта, съобщи МВР.

На унищожаването присъстваха главен инспектор Явор Колев – началник на сектор „Компютърни престъпления” в ГДБОП и специален агент Брайън Херик – началник на отдел „Компютърни престъпления” към ФБР, Филаделфия.

"Днес доказахме, че срещу интелектуалното пиратство се борим в цялата страна", каза Колев. Той беше гост и на седмокласници от СОУ „Св. Св. Кирил и Методий” в Смолян, за да ги запознае с рисковете, които крие интернет, и да ги прикани да бъдат изключително внимателни какво и с кого споделят във виртуалното пространство.

Специален агент Брайън Херик също обърна внимание на учениците, че интернет, освен многото хубави и полезни страни, крие и опасности. Експертите единодушно призоваха децата да не се страхуват да споделят с родителите си, с учителите или с полицията, ако някой ги заплашва или тормози във виртуалното пространство, и им предоставиха адресите на два сайта за сигнали за интернет-престъпления – www.cybercrime.bg и www.safenet.bg

По–късно инспектор Борис Каменов от отдел “Наркотици” при ГДБОП дискутира с ученици от 9, 10 и 11 клас от смолянски училища вредата от употребата на наркотични вещества. Той запозна младежите с видовете наркотици и тяхното вредно въздействие.

по темата: „Унищожиха над 3000 пиратски диска”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    Откога компакт дисковете станаха магнитни?

Коментар