Mozilla ще участва на конференция в София

Представители на общността Моzilla – разработчик на популярния браузър Firefox, пощенския клиент Thunderbird и други приложения – ще участват в конференцията за отворен код и свободна култура OpenFest, който ще се проведе този уикенд (20-21 ноември) в Интерпред, София.

Участниците в събитието ще научат какво се случва в света на Mozilla, вкл. новините около Firefox 4, който продстои да излезе съвсем скоро, както и повече за отворения уеб – нещо, за което Mozilla се бори още от създаването си, съобщи Богомил Шопов, представител на Mozilla в България.

„Ние  не целим да печели пари, а да подобряваме начина, по който хората навсякъде по света използват интернет. Ние сме проект с отворен код, който се използва като платформа на някои от иновативните интернет проекти. И най-вече, ние сме концентрирани върху една единствена цел: да направим интернет по-добър за всички”, заявиха от общността, която обединява хиляди хора по света.

Входът за участие в OpenFest е свободен. Очаква се за събитието у нас да пристигне Браян Кинг – известен софтуерен консултант и член на борда на директорите на Mozdev Community Organization (mozdev.org), която хоства и промотира Mozilla проектите.

Коментар