Агент на ФБР учи наши деца на сигурност в уеб

Възпитаници на 22 СОУ ”Г.С.Раковски” присъстваха на днешния открит урок: „Опасностите в интернет. Как де се предпазим”. При учениците бяха гл. инспектор Явор Колев –  началник на сектор „Компютърни престъпления” в ГДБОП и специален агент Брайън Херик – началник на отдел „Компютърни престъпления” към ФБР, Филаделфия.

Това е втората от поредиците срещи, инициирани от министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов. Те се провеждат в изпълнение на стратегията за защита и закрила в интернет пространството, съобщи МВР.

Явор Колев (на снимката) разказа на учениците действителни случаи с деца, станали жертва на престъпления чрез интернет. С тези реални примери той ги прикани да бъдат изключително внимателни във виртуалното пространство, най-вече какво и с кого споделят, какви снимки публикуват, в какви сайтове за запознанства се регистрират.

Специален агент Брайън Херик също обърна внимание на децата, че интернет, освен многото хубави и полезни страни, крие и опасности. Двамата бяха единодушни, че децата не трябва да се страхуват да споделят с родителите си, с учителите или с полицията, ако някой ги заплашва или тормози във виртуалното пространство.

Децата, както и всички други могат да подават сигнали за интернет-престъпления на адреси www.cybercrime.bg и www.safenet.bg.

по темата: „Агент на ФБР учи наши деца на сигурност в уеб”

добавете коментар...

  1. Agent

    Четенето на книги може да предизвика опасни за властта мисли. За да защитите себе си и вашето семейство, моля предайте всички книги, които попаднат в полезрението ви на най-близкия пожарникар, който ще се погрижи те да бъдат прилежно унищожени!
    451° F

Коментар