Toshiba обяви проект за създаване на регионална е-книга, написана във Фейсбук

Toshiba, глобален лидер в технологиите, стартира проект за създаване на първата регионална електронна книга, написана във Фейсбук, като част от отбелязването на 25 години от пускането на пазара на първия потребителски лаптоп. Toshiba кани своите приятели и почитатели в страниците си във Фейсбук в седем държави да разкажат за своето първо преживяване с лаптоп или изобщо с компютър. Историите ще се приемат от 15 ноември до 1 декември 2010 година.

Дебора Шарнхоп, Координатор маркетинг за Югоизточна Европа и Израел споделя: „Ние създадохме първия лаптоп за масовия пазар преди 25 години и днес можем да кажем, че една мечта се превърна в история. С такъв опит в производството на лаптопи, сега ние предлагаме „Абсолютната гаранция” без допълнителни разходи за нашите клиенти, защото сме сигурни в качеството на продуктите, които предлагаме. Продължаваме да отбелязваме годишнината, като стартираме проект за създаване на първата регионална електронна книга, написана от нашите приятели и фенове във Фейсбук. Така обединяваме хора от седем държави и всеки има шанс да ни разкаже за своя първи спомен, свързан с лаптоп или изобщо с компютър.”

Проектът на Toshiba обхваща България, Хърватска, Гърция, Израел, Румъния, Словения и Сърбия. За да участват, желаещите трябва да станат фенове на местната Фейсбук страница – за България тя е:  www.facebook.com/ToshibaBulgaria и да са граждани на съответната страна. Голямата награда за най-добрата история във всяка държава е най-новият таблет на Toshiba – Folio 100.

От всяка страна, която участва в проекта, ще бъдат избрани 25 истории и включени в регионалната електронна книга. Историите ще бъдат публикувани в оригиналния си език, но също и преведени на английски. Книгата ще бъде качена на сайта www.issuu.com, където ще може да се чете безплатно онлайн, както и да се сваля.

Toshiba ще награди автора на историята, която се класира на първо място, с най-новия си таблет Folio 100. Победителят ще се наслаждава на приятен интерфейс и безпроблемно сърфиране, забавление, достъп до социални мрежи и мобилен интернет. Таблетът поддържа Adobe® Flash 10.1 и това подобрява мултимедийните му възможности. Плъгин за Flash видео ще бъде достъпен за свободно сваляне в края на тази година през Toshiba Market Place. Folio 100 дава достъп до сървър за даунлоуд на приложения, които са оптимизирани за 10.1-инчовия екран. Потребителят може да избира между стотици приложения, организирани по категории – комуникации, игри, пътуване и карти, бизнес и финанси, електронни книги и много други.

Folio 100 е снабден с много възможности за връзка – слот за SD карти, HDMI вход, USB 2.0, Wi-Fi и Bluetooth, идва с инсталиран браузър Opera Mobile, четец за електронни книги FBReader, офис пакет Document to GO, Adobe Flash 10.1 и Fring – приложение, което в комбинация с вградената видеокамера дава възможност за видео разговори.

Коментар