Глобул отпуска стипендии за студенти

Глобул ще отпусне десет стипендии на талантливи студенти от областите телекомуникации и ИТ, маркетинг, право, финанси, човешки ресурси. През тази година в стипендиантската програма на оператора могат да участват както студенти от Технически университет, така и от СУ „Св. Климент Охридски”, Нов български университет и Университета за национално и световно стопанство (УНСС).

Кандидатите трябва да са трети или четвърти курс, да имат много добър успех и да владеят английски език. Необходимо е да подадат документи за кандидатстване, вкл. автобиография, мотивационно писмо и копие от студентска книжка. Това може да стане и на щанда на Глобул на форума “Дни на кариерата” в Технически университет – София, която се провежда и днес.

Избраните стипендианти ще получават месечна стипендия до придобиване на бакалавърска степен и ще имат право на участие в лятната стажантска програма на Глобул и Германос, както и в организираните от компанията обучения и семинари.

За пръв път стипендиантите ще получат и възможност да натрупат реален практически опит извън стипендиантската програма, като работят по три часа седмично в компанията под ръководството на персонален наставник.

Всяка година над 30% от участниците в стипендиантската и стажантската програма на Глобул в последствие започват работа в компанията, съобщиха от оператора.

Коментар