Свалянията от Ovi Store на Nokia удариха 3 милиона на ден

Nokia обяви днес, че Ovi Store е достигнала 3 милиона сваляния на ден, крайъгълен камък, подтикнат от общото търсене в световен мащаб и наскоро направена актуализация, която дава възможност на потребителите на новите Symbian смартфони на Nokia да се насладят на един по-приятен външен вид и усещане, както и по-популярни приложения и игри.

Компанията набира и значителна скорост в софтуерните разработки с над 400 000 регистрации в Nokia през последните 12 месеца, и 92 разработчици, които надминават 1 милион сваляния на техни приложения.

В допълнение, Nokia Qt Software Development Toolkit (SDK) и  Qt SDK  са били свалени 1.5 милиона пъти като разработчиците са открили, че този способ може да подобри скоростта и ефикасността при създаване на  приложения за мобилни устойства, включително смартфони като новите Nokia N8, Nokia E7, Nokia C7 и Nokia C6. Като стратегически ход миналия месец, Nokia обяви унифицирана разработка на приложения с Qt framework която да улесни създаването на приложения за Symbian устройства и продукти, които ще се захранват от новата операционна система MeeGo.

Примери за популярно и креативно ново съдържание в Ovi Store са:

•    Swype: С продължително натискане на клавиатурата, технологията Swype ’дава възможност на потребителите да пишат по-бързо и по-лесно

•    NHL GameCenter™ Premium: Държи ви в постоянна информираност за любимия ви отбор като слушате на живо радио или гледате спортния обзор.

•    WhatsApp Messenger: Приложение за смартфони, което използва 3G или WiFi за да се свързвате с приятелите или семейството. Привключете от SMS на WhatsApp за да изпращате и получавате съобщения, снимки, аудио записи и видео съобщения без никакви такси.

След като Nokia започна доставките на новите си Symbian смартфони и най-напред на Nokia N8 на 30-ти септември, трите най- сваляни приложения по света са : Q Torch, практично приложение, което превръща устройството ви във фенерче, разработка на CellApp Technology Индия (като е сред топ 3 и в Европа и в Индия); хит играта  Angry Birds, от Rovio Mobile Финландия ( която също е в топ 3 в Северна Америка, югоизточна Азия и Европа) и най-новата игра от популярните франчайзи Need for Speed Shift HD, създадена от Electronic Arts САЩ ( топ 3 в Централна и Южна Америка и югозиточна Азия/ Пасифика)

Най-новата информация за най-популярните регионални приложения и техните разработчици, можете да намерите на Forum.Nokia.com.

Цитати

“Бързият растеж на Ovi Store, който ще надмине 1 милиард годишно сваляния  демонстрира, че Nokia е конкурент както по мащаб, така и по размер, когато става на дума за услугите й” каза Скот Елисът, вице-президент за мобилни и клиентски свързани платформи в IDC.  “С по-силния фокус на Nokia върху Qt платформа и подобрена екосистема за разработчици, Nokia трябва да продължи да наблюдава растеж в броя на разработчиците, тъй като и те самите ще виждат облагите от новите приходи от акции, сметки към мобилните оператори и все по-растящата база от потребители по света.”

“Без никакви промоции или разходи по маркетинг дейности, за няколко седмици ударихме 200 000 сваляния в Ovi Store, по-бързо от App Store,” каза Антон Гофин, изпълнителен диркетор на BLStream и създател на играта Crazy Hamster. “Изненандахме се много приятно с това, което видяхме в Ovi, и сме на път да надминем постиженията си  си в App Store.”

“Ovi Store се развива бързо с новите приложения и игри от растящ брой партньори и повече от 250,000 нови потребители, които се регистрират всеки ден ” каза Теро Ойонпера, изпълнителен директор Услуги на Nokia. “Броят сваляния на ден се увеличи от 2 на 3 милиона от септември насам. Очакваме, че напредъкът ни ще продължи, тъй като наскоро започнахме доставките на новите ни Symbian смартфони”.

Коментар