Нов софтуер улеснява прехода към SSD

Paragon Software пусна нов инструмент за оперативно пренасяне на програмни среди и данни на SSD устройства. Помощната програма Paragon Migrate OS to SSD определя автоматично инсталираните копия на Windows, позволява на потребителя да избере кое от тях иска да пренесе на твърдотелен диск и след това копира указания системен раздел, съобщава разработчикът.

Инструментът позволява копиране на данни върху SSD с по-малък капацитет, отколкото има изходният диск – при пренасяне на данните потребителят може да изключи от процеса някои каталози и файлове. Тази възможност е полезна, ако е необходимо да се намали използваното пространство на създавания раздел. Технологията на копиране по сектори осигурява зареждане на пренесената операционна система от новия диск.

В допълнение, Paragon Migrate OS to SSD автоматично изравнява копираните раздели по границите на 4-килобайтови блокове, както прави това и друг инструмент – Paragon Alignment Tool, предназначен да оптимизира времето за работа на SSD-дискове.

Новият софтуер може да се използва не само за копиране на SSD носители, но и за пренос на системи на обикновени твърди дискове с по-малък обем. Програмата е достъпна на цена от $19,95.

Даунлоуд: Paragon Migrate OS to SSD

Коментар