Нова защита срещу фалшифициране на печата

НР въвежда ново решение за сигурно отпечатване на документи. То не изисква допълнителна инвестиция нито за нов хардуер, нито за консумативи за печат, съобщиха от компанията, отбелязвайки, че повече от половината европейски фирми не използват никаква форма на идентификация, дори за най-важните си и чувствителни документи.

Технологията Secure Document Printing Solution на НР и TROY дава възможност на компаниите да отпечатват черно-белите си ценни документи със специална защита срещу подправяне и фалшификации. Това става с употреба на обикновена офис хартия и принтери на HP от средния и висок клас, принтери LaserJet и многофункционални устройства, поддържащи PCL5 скрипт.

Сървър-базираното приложение дава възможност за добавяне на функции за предпазване от фалшификация на документите преди те да са зададени за печат. Освен това потребителите могат сами да определят настройките на защитата при отпечатване.

Решението включва:

Защита от копиране – специално изображение, което се появява при всеки опит за копиране или сканиране на документа.

Уникален воден знак на документите – отпечатва уникална, зададена от потребителя информация, на гърба на всеки документ за защита срещу подправяне.

MicroPrint оптимизиран за лазерно принтиране – осигурява вторична идентификация, която може да бъде забелязана при обстоен преглед на документа отблизо.

Интелигентна кутия за предупреждения – позволява лесна разпознаваемост на автентичността на документа.

“Много организации излагат на опасност своите ценни документи и сертификати, като договори, споразумения, официални документи чрез допускането на неразрешено копиране, преправяне и фалшифициране, – коментира Марко Таркиайнен, вицепрезидент, продажби „Решения за управление на печатната среда” (MES) в HP за региона на Европа, Близкия Изток и Африка (ЕМЕА). – Решението за печат на HP и TROY осигурява на предприятията инструмент за предпазване, защита и намаляване на разходите при отпечатване на важните си документи и то на обикновена хартия”.

Коментар