LG открива академия за климатични технологии у нас

Първата по рода си Академия за климатични технологии на Балканите ще открие LG тази седмица в София. LG Air Conditioning Academy ще предлага безплатно обучение за използване на иновации и енергоспестяващи „зелени” технологии на стотици български специалисти, студенти и преподаватели от водещи университети, както и представители на държавната администрация, съобщи компанията.

Центърът се създава с инвестиция на LG Electronics и ще работи по модела и програмата на 70-те LG академии по света, като през него ще преминават до 400 специалисти годишно. В последствие те ще могат да използват наученото при реализирането на строителни проекти в страната.

Академията в бизнес център Мегапарк ще бъде открита официално в четвъртък, 25 ноември с участието на представители на компанията от най-високо ниво, а така също и на представители на държавната администрация, дипломатическите мисии и висшите учебни заведения.

Очаква се компанията да обяви размера на първоначалната инвестиция, подробности около програмата и принципа на работа на Академията, както и данни за използването и бъдещето на енергоспестяващите климатични решения у нас.

Коментар