М-Тел и Nokia с обща дарителска инициатива

М-Тел и Nokia се обединиха зад благотворителна инициатива в помощ на две детски градини в столицата, които се нуждаят от реновиране и обезопасяване на площадките за игра.

Почти месец преди Коледа, в името на каузата беше създадено специално коледно приложение "Christmas MMS". Приложението съдържа 16 рисунки, изработени от децата в двете градини специално за инициативата. То дава възможност на всеки потребител да изпрати коледна картичка на близки и любими хора под формата на MMS. Приложението е безплатно за потребителя и може да бъде изтеглено от  OVI Store на Nokia (www.store.ovi.com) директно на мобилния телефон. По този начин всеки може да изрази подкрепата си към благородната кауза за обезопасяване на детските съоръжения за игра.

За всяко изтегляне на приложението М-Тел и Nokia ще дарят 1 лев за каузата. Благотворителната кампания започва от 23 ноември и ще продължи до Коледа.

Детските заведения,  чиито площадки за игра ще бъдат ремонтирани и обезопасени, са 166 ЦДГ “Веселушка” и 19 ЦДГ „Света София” в квартал „Лозенец”. Те са посочени от Столична община като крайно нуждаещи се от ремонт и модернизиране. Ремонтът на двете детски площадки трябва да се осъществи в началото на 2011 година.

Инициативата следва политиките на социална отговорност, които и двете компании провеждат неотклонно години наред. И Nokia, и М-Тел са неизменни лидери на телеком пазара, и като такива съзнават и изпълняват своята отговорност за развитието на българското общество, както с предоставянето на качествени продукти и услуги, така и с иновативни решения. Дарителските им кампании през годините са неотлъчна част от отговорната им политика.  За първи път, обаче, двете компании обединяват усилията си в името на обща социална кауза.

Коментар