Как да споделим своите Коледни и Новогодишни мигове с целия свят

Има моменти, които си заслужава да бъдат запазени, така че когато пожелаем, да се върнем към тях и да ги изживеем отново. А и чисто документално е от значение да съхраним някой интересни факти. Всеки един личен или обществен празник може да бъде увековечен и да носи приятни емоции не само на нас, а и на нашите наследници. Коледните и Новогодишни празници са чудесен повод да се видим с най-близките си хора и да прекараме щастливо и незабравимо. Как бихме искали само, тези емоции да ни спохождат по-често! Защо пък не? Съвременните технологии ни дават възможността да го направим, стига да имаме желание и малко средства за да си го позволим. Трябва ни камера и подходящ софтуер за обработка.

След като сме заснели цялото Новогодишно парти – от вечерята до тръпнещия момент на отварянето на подаръците, естествено възниква въпросът: Какво да правим със запис с такава голяма продължителност, няколко часа? Искаме да добавим различни ефекти, звуци, музика и субтитри, без това обаче да ни отнема много време и накрая да споделим резултата с героите присъстващи във филма, а защо не и с по-широка аудитория? Идва момента в който трябва да се опрем на сигурен софтуер за видеоредакция, да освободим въображението си и да проявим творческо мислене.
На какво може да разчитаме?
Със сигурност на Pinnacle Studio™ – серия от продукти на реномираната марка Pinnacle, с които цялата процедура от създаването до записването на филма е по-лека отвсякога. Веднъж след като сме асемблирали своя филм, просто трябва да изберем начин как да го съхраним и споделим. Възможностите са няколко.
Една от тях е да запишем съдържанието на DVD. С новата технология Pinnacle HD DVD Authoring Pack може да направим записа направо в HD DVD формат без да се налага да ползваме HD DVD записващо устройствo. Друга възможност е да съхраним продукцията си като олекотен DivX файл. Ако пък искаме филмът да е винаги с нас и на разположение, за да го показваме и на други хора, има вариант да го запазим във формат съвместим с популярните преносими мултимедийни устройства, такива като Apple iPod или Sony PSP. Pinnacle Studio може да ни помогне и в случай, че сме решили да качим филма си или отделни клипове в Интернет, като ни дава възможност да съхраним файла във формат MPEG-4. Няколко кликания са необходими за да експортираме файла в подходящия уеб видео формат и вече сме готови да се възползваме от услугите на много места в мрежата, позволяващи публикуването на видео съдържание, като: YouTube, Veoh, Dailymotion. Интересно, току виж станем популярни и нашата творба се превърне в световен хит.
Пакетът Pinnacle Studio™ е решение с голяма гама от опции за редакция и съхранение на видео, съсредоточени в един продукт. В зависимост от нашите умения и от разнообразието на ефектите и възможностите, Pinnacle ни предлага няколко варианта:
Pinnacle Studio Titanium Edition – бързо и лесно съхранение и редактиране на видео;
Pinnacle Studio Plus Titanium Edition – за висококачествени видео материали с пълен контрол на възможностите за HD редакция;
Pinnacle Studio MediaSuite Titanium Edition – с разширени възможности за видео, фото и аудио редакция, HD редакция и Chromakey ефекти.
Пакетът Pinnacle Studio съществува и във вариант "all in one" – комбинация от хардуер и софтуер в серията продукти : Pinnacle Studio MovieBox™ и Pinnacle Studio MovieBoard™.
Официален дистрибутор на продуктите на Pinnacle e COMPUTER 2000.

Коментар